Podcast

SharQ Talk #109: Martin van Rooij (LEF)

SharQ Talk #109 is live opgenomen in Maastricht

SharQ Talk is terug!

En natuurlijk met een reeks over de aankomende verkiezingen op woensdag 22 november.

Ditmaal mogen we (18 jaar en ouder) gaan stemmen voor de nationale verkiezingen en dus de leden van de Tweede Kamer. Een spannende verkiezing, zoals altijd, is ons beloofd, de eerste peilingen laten een verschuiving zien mede doordat het de eerste keer is dat bepaalde partijen mee doen die tot op heden hoge ogen wisten te gooien bij de provinciale en lokale verkiezingen.

De jongeren partij LEF doet dit jaar ook mee aan de verkiezingen en hun standpunten staan wellicht wel “lijnrecht” tegenover het huidige beleid. Logisch ook want er zijn tal van zaken die anders gaan dan waar jongeren op gehoopt hebben. Een stem hebben in het parlement is daarom essentieel en daar helpt lijstduwer Martin van Rooij graag aan mee. In Maastricht zetelt hij voor de partij MOED maar zijn gedachtengoed sluiten landelijk aan bij LEF.

Vandaag ga ik in gesprek met hem over wat de verschillen zijn tussen een stad besturen en het land. Tegen welke problemen loop je aan als je groter wilt denken maar juist “klein” moet uitvoeren. Een bijzonder gesprek over de toekomst van het land, een beetje dromen en de realiteit onder ogen zien.

Hou een open geest en stem op woensdag 22 november vooral op een partij waar je je goed bij voelt. Deze podcast is er om partijen de ruimte te geven om te vertellen over hun standpunten, niet om je te overtuigen om het eens te zijn.

Connect with Martijn van Rooij (LEF)
▶ ⁠LEF
▶ ⁠Martin van Rooij (MOED)
▶ ⁠Martin van Rooij (Gemeente Maastricht)⁠

Connect with me
⁠https://www.instagram.com/mcsharq⁠
⁠https://www.facebook.com/mcsharq⁠
⁠https://www.mcsharq.nl

Previous post

SharQ Talk #108: Marieke Wijen-Nass (BBB)

Next post

SharQ Talk #110: Geert Gabriëls (GroenLinksPVDA)

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.