SharQ Sessions

SharQ Sessions: Kaspar Baum – Blindfolded

Deze SharQ Session is opgenomen in de Vuurland Studio in Utrecht

SharQ Sessions zijn de verhalen van muzikanten verteld op locaties die voor hun dierbaar zijn. Eigen werk, gespeeld op bijzondere plekken waar een verhaal achter zit.

Kaspar Baum:
De band ontstond toen Erny Green (oa zanger bij Joy Division Undercover) in zijn eigen “Vuurland Studio” (ziehieronder) begon te jammen met bassist Evert Smit en drummer Jelmer de Haas (die eerder samenspeelden in de band Walker Diver). Toen het land kort daarop in lockdown ging vanwege Corona besloten de drie mannen in quarantaine te gaan werken aan een geheel nieuw album. Al snel kwam ster-gitarist Rempe Kooij (Clean, Mina Caputo, Pole Shift Survival Group, Dave Rave) het drietal versterken en KASPAR BAUM was geboren. Tijdens een jaar bivakkeren in de Vuurland Studio werden alle tien nummers geschreven, opgenomen, gemixt en gemasterd. Het resultaat is het debuutalbum “Vuurland”, een urgent meesterwerk. En zoals het een DIY band betaamt komt al het artwork uit handen van Jelmer de Haas die naast drummer ook pop fotograaf is.

Blindfolded: Op 1 oktober 2021 verscheen de tweede Kaspar Baum single Blindfolded op alle streaming platforms, vergezeld van een videoclip. Het nummer lijkt te gaan over hoe wij mensen geblinddoekt en als roepende in de woestijn ons leven leiden. Maar ook hoe aan het einde van de zoektocht het licht schijnt dat liefde heet! Een licht dat op zijn beurt ook weer ‘verblindend’ kan zijn…Verwarrend en paradoxaal? Gelukkig vertelt de muziek je het hele verhaal.

Locatie:
De Vuurland Studio is al sinds 1983 een begrip in Utrecht. Grote bands zoals bijvoorbeeld Racoon en Daryll Ann namen er destijds hun eerste EP’s op. Nadat de studio een aantal jaar in ongebruik was geraakt is Erny Green er 4 jaar terug ingetrokken en is onder zijn bezielende leiding de studio weer volop in bedrijf. In korte tijd rolden er weer vele albums en EP’s van de band. Ook het Kaspar Baum album is er dus in zijn geheel geproduceerd en opgenomen.

Connect with Kaspar Baum
Facebook
Instagram
Website
Vuurland Studio
Connect with me
https://www.instagram.com/mcsharq
https://www.facebook.com/mcsharq
https://www.mcsharq.nl

SharQ Sessions #3 out now!
Spotify, Apple Music and other services
YouTube (Videoclip playlist)

Previous post

SharQ Sessions; Little Massive - The Way Out

Next post

SharQ Sessions: Foreign Bloom - World on Fire

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.