Podcast

SharQ Talk #22: DVERS Conference & Showcase Festival

SharQ Talk #22 is live opgenomen in Poppodium Volt te Sittard tijdens DVERS, het Limburgse conference en showcase festival.

De podcast liever luisteren op je mobiel, check dan je favoriete podcast app of

▶ iTunes: https://apple.co/2L6nRei
▶ Spotify: https://spoti.fi/2A9pg0g
▶ Stitcher: https://bit.ly/2IUzG6C


▶ Check Nootrofit voor al je Nootropics: https://bit.ly/2KKK7wU
▶ SparQ your life with a boost of vitamins: https://2a514a8d.kckb.st

Eerder sprak ik met Paul en Marike van Pop in Limburg over het festival, die podcast kun je hier terugluisteren.

Op zaterdag 29 september sprak ik met verschillende deelnemers van de conferentie en muzikanten van het showcase festival. Deze podcast bestaat dus uit verschillende gesprekken en zullen soms iets wat vreemde overgangen kennen. In de podcast komen verschillende website linkjes voorbij, deze kun je allemaal hieronder terugvinden. Lekker makkelijk dus!

Met Jules Weijers van Heads Up Management sprak ik over het topic “Bands vs Hiphop vs Dance”. In het panel sprak Jules namelijk vanuit de hiphop kant van deze discussie, hij is namelijk manager van o.a Diggy Dex en Blabbermouf.

Vincent Schraven van Interreg sprak tijdens de conference over de internationale samenwerkingen die wellicht subsidie zouden kunnen ontvangen via het EUregio systeem. We gaan in het gesprek even wat dieper in op de mogelijkheden voor wie het geschikt is maar zeker ook even een kennismaking, een tip voor bands om deze talk te beluisteren! Meer informatie over Interreg en de Nederlands/Duitse samenwerking klik hier.

Ook dit jaar staan er weer een aantal Kunstbende talenten op DVERS. De organisatie die jongeren tussen 13 en 18 helpt in de ontwikkeling van hun talent. Niet enkel zijn ze er voor muzikanten maar voor diverse disciplines. Met Kevin Schoones spreek ik over het belang van Kunstbende Limburg en wat ze jou kunnen bieden.

Als afsluiter van de conference deel van deze podcast spreek ik met niemand minder dan Rick Vechel. Vele zullen hem al kennen of zijn tegen gekomen in de Limburgse muzieksector. De sociaal werker die zich inzet in het culture werkveld heeft inmiddels al een hele staat van dienst en is nog altijd bezig met diverse projecten (en er komen er nog een aantal!). Vol enthousiasme vliegt hij er elke keer weer in en met Stichting CULON realiseert hij veel van deze projecten. Ook is hij druk als projectmanager als zzp-er onder de naam Vechel Ventures. Wil je dus meer weten, projecten opstarten of hulp bij cultureel ondernemen, neem dan contact met hem op.

Door naar muzikaal talent die op de showcaseavond zichzelf lieten horen. De eerste talk was met CelineShanice & Douwe. Twee zeer talent volle singer and songwriters die vanavond de kans kregen om nieuw werk te laten horen. Waar Douwe zijn nieuwe muziek nog even in zijn eigen kamer bewaart heeft Celine afgelopen vrijdag haar debuut EP uitgebracht.

Vol energie spreken beide over hun muzikale dromen en activiteiten. Geef de beide een like en beluister de EP!

De Belgische kunstenares Emily Vernaillen schoof ook nog even gezellig aan. Ze studeerde vorig jaar af aan PXL Music, de hogeschool in Hasselt, op haar project Azra. Door haar eigen stijl te ontwikkelen werd ze benaderd om mee te doen aan het EUregio Music Exchange project waarbij Nederlandse, Belgische en Duitse bands op diverse festivals en concerten te zien zijn in de drie landen. Dit project wordt in Nederland ondersteund door Pop in Limburg, die haar dus de kans gaven om zich te tonen op DVERS.

Als afsluiter kwamen de heren en dames van de gloednieuwe band Nighthawker op bezoek. Je hoort Gwen en Kiki in deze podcast aan het woord. De band is nog maar net nieuw en staan nu al op DVERS en zijn geselecteerd voor de band competitie Nu of Nooit.

Hun eerste EP is net uit en een tweede is op komst. Volg de band dus zeker op hun weg naar faam via Instagram of website.

Wil je SharQ Sessions Live #2 met Heavy Faces gratis bijwonen, ga dan naar deze eventlink en meld je aan!

Wil jij ook dat er een SharQ Talk wordt opgenomen op jou festival of event, contacteer me dan gerust op podcast@mcsharq.nl

Heb je ervan genoten, laat even een comment en/of rating achter in je favoriete podcast app, hieronder of op YouTube/Facebook.

Wil je MCSharQ steunen, dat kan ga dan naar www.patreon.com/mcsharq of naar www.mcsharq.nl en maak met een kleine donatie veel mogelijk.

SharQ Talk is onderdeel van MCSharQ.nl

Intromusic by: Bram van Rens
Logo by: Lars Ickenroth

Previous post

SharQ Talk #21: Disney Goofballs

Next post

George Dylan - Inside Your Head (SharQ Sessions Live #1)

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.