SharQ Sessions

Maggie Dae – Silent War (SharQ Sessions #4)

De SharQ Sessions #4 zijn opgenomen bij Drums4Fanatics in Roermond.

SharQ Sessions zijn de verhalen van muzikanten verteld op locaties die voor hun dierbaar zijn. Eigen werk, gespeeld op bijzondere plekken waar een verhaal achter zit.

Deze keer Maggie Dae (Marlieke), zij vertelt over haar nummer “Silent War”:

‘Silent War’ is een liedje wat ik ’s nachts in een uurtje geschreven heb. Die avond hoorde ik een verhaal van iemand waarvan één van de ouders na jaren zwijgen had toegegeven ooit een affaire te hebben gehad met een ander. Het liedje vertelt het verhaal vanuit het kind. Het gaat over een gezin dat een stille “oorlog” met elkaar voert. Met andere woorden: er wordt niet gesproken met elkaar. Ik zie vaak om me heen dat mensen het heel gemakkelijk vinden om over anderen te praten, maar gek genoeg niet mét elkaar. Ik vind dat vreemd en interessant tegelijk en ik vraag me dan af hoe dit zo heeft kunnen groeien. Het verhaal raakte mij en de tekst kwam als vanzelf op papier.

Maggie Dae over de locatie:
DRUMS4FANATICS (EDDIE CLAESSENS)
Repetitieruimtes; ze zijn onmisbaar voor muzikanten. Ik heb jarenlang uren en uren doorgebracht in een ruimte van hooguit 25 m2 om daar mijn nummers te schrijven en uiteindelijk alles te laten kloppen. Het is niet meteen het eerste waar ik aan dacht toen ik hoorde dat ik een live video mocht opnemen, maar toen ik verder dacht, kwam ik er achter dat er veel geheimen liggen in deze ruimtes. Er ontstaat kunst. Verhalen worden verteld, emoties komen los, vriendschappen of zelfs liefdes bloeien op etc. Mijn verhalen liggen daar.

Ik vertel mijn verhalen het liefste in een liedje. Erover praten vind ik soms wat ingewikkeld. In deze ruimtes voel ik me vrij om me open te stellen en mijn liedjes te spelen.

Ik ben dol op de ruimtes van Drums4Fanatics. Ze zijn zó nice! Eddie heeft er een hele toffe sfeer weten te creëren. Ongedwongen, relaxed, barretje, drankje, KOFFIE etc. Wat wil een muzikant nog meer?

Connect with me
https://www.instagram.com/mcsharq
https://www.facebook.com/mcsharq
https://www.twitter.com/mcsharq

#mcsharq
#sharqsessions
#weneedtotalk
#sharqsessionslive

Wil me steunen, dat kan eenvoudig met iDEAL via www.petje.af/mcsharq en maak met een kleine donatie veel mogelijk.

Do you want to support me? Go over to www.patreon.com/mcsharq and make with a little help a lot possible.

SharQ Sessions is onderdeel van MCSharQ.nl

Mix/Mastering by: Bram van Rens
Logo by: Lars Ickenroth
Camera/Edit: MCSharQ

Previous post

SharQ Talk #61: Shauny Schippers

Next post

Maggie Dae - Man Who Lied (SharQ Sessions #4)

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.